Wij vliegen altijd aan op Melbourne omdat nabij deze stad familie woont en we daar dan altijd de eerste paar dagen heerlijk kunnen bijkomen. Melbourne is een bruisende hippe stad waar je heerlijk kunt uitgaan, dagenlang kan winkelen, maar ook het strand in de levendige wijk St. Kilda is heerlijk om een paar dagen te vertoeven.
Ook nabij Melbourne is veel te doen. Philip Island met het wildlife park, waar vele inheemse diersoorten te vinden zijn: koala’s, dingo’s wombats en de kookaburra, een prachtige vogel met een heel apart geluid. Natuurlijk ook de de Pinquin Parade. Net voor zonsondergang komen dan honderden pinquins over het strand aan land. Echt prachtig om te zien hoe die beestjes al waggelend hun holletjes weer opzoeken.

Via de beroemde Great Ocean Road op weg naar Adelaide, een prachtige route langs de rotsachtige kust met baaien, stranden, en uitzichtspunten met indrukwekkende rotspartijen in zee. Een leuk stadje om even te stoppen voor bijvoorbeeld een lunch in Lorne. Lekker lunchen en genieten van de vele brandingsurfers. We hebben Otway National Park bezocht en hier een wandeling gemaakt naar de Hopetown Falls, een prachtige waterval. Een hotel gezocht in Lavers Hill, een leuke aanrader: Motor Inn Otway, een klein motel met vriendelijke eigenaar. Op zijn aanraden zijn we s’avonds naar het Melba Gully State Park gegaan om in het donker glimwormen te zien. Heel leuk!
De volgende dag bij alle uitzichtspunten langs de Great Ocean Road gestopt. Overal even mooi en bijzonder. Ook The Blue Lake bij het dorpje Mount Gambier is de moeite waard om te bezoeken.  Dit is een kratermeer met helder blauwe kleur. Bijzonder!

Adelaide
Een hele andere stad dan Melbourne. Heel weids en ruim, en alleen in het echte centrum is hoogbouw te vinden. Een vriendelijke stad waar je je heel makkelijk per auto verplaatst. Vanuit Adelaide kan je naar Kangaroo Island.  Overnacht in de Seaview Lodge, een schattige bed&beakfast met 5 kamers.  Wij verbleven in The Rose Room, romantisch ingericht met hemelbed en rosemotief. Heerlijk engels en heel erg leuk! Naar Kangaroo Island ga je voor de natuur en de wildlife. Breng vooral een bezoekje aan Seal’s Bay, een strand waar heel veel zeehonden liggen te zonnen. De beestjes ruiken niet al te prettig, maar wel erg leuk om zo heel dicht bij ze te zijn.

 

Per trein vertrokken naar Perth, met de Indian Pacific. Deze reis duurt 2 nachten en is echt de moeite waard. Aan boord contact met de locals die soms niet te verstaan zijn door de “slang’ die gesproken wordt. Een hele dag alleen maar woestijn als uitzicht en af en toe een stop in een afgelegen klein dorp of stadje. Een hele ervaring!

 

 

 


Perth

Een hele mooi waterrijke stad. De Swan River doorkruist Perth en langs deze rivier zijn dan ook vele parken te vinden waar je heerlijk kan ontspannen. Ook de wijk Fremantle aan de kust is zeer de moeite waard om te bezoeken. Vanuit Perth kan je naar Rottnest Island, een natuurreservaat voor de kust. Per ferry en als voetpassagier, want persoonlijke voertuigen zijn verboden. Dit eiland verken je per fiets. Met helm, want dat is verplicht. Dat vinden wij hollanders erg vreemd en totaal overbodig, maar regels zijn regels…. Onderweg kom je dan quokka’s tegen, een klein soort kangaroo, die brutaal het brood uit je hand stelen. Maar wel erg grappig. Na deze leuke dag op Rottnest Island weer terug naar Perth en per huurauto vertrokken voor een 4- daagse trip van een paar dagen naar het zuiden van West-Australia.

ten zuiden van Perth
Via Busselton en het Quindalup Fauna Park, een leuke dierentuin om even de lange rit te onderbreken, zijn we naar Augusta gereden. De volgende dag een bezoek aan de Jewel Cave, een prachtige grot met 4 kamers en door de aangebrachte verlichting heel goed te bewonderen. Daarna naar Beedelup National Park , waar we een mooie wandeling hebben gemaakt naar de waterval. Een prachtig park met bijzondere natuur. In dit Nationale Park groeit de Karri tree, een van werelds grootste boomsoorten. Zelfs een boom met een gat erin waar je dan doorheen kan lopen zonder te bukken, heel apart. Na een overnachting in het plaatsje Pemberton volgde weer een leuke dag met prachtige natuur. Vooral the Valley of the Giants, met zijn enorme bomen en een route die gelopen kan worden door de boomtoppen, en het Torndirrup National Park zijn zeker de moeite waard. In het laatst genoemde park vind je prachtige ruige rotspartijen en het natuurverschijnsel “Blowholes”. Met iedere golf spuit er lucht en water met volle kracht door een gat in de rotsachtige ondergrond. Machtig om te zien en te horen.

De laatste nacht van deze trip hebben we overnacht in een caravanpark bij Emu Point. Vanuit de caravan zo het strand op waar vele pelikanen op het water dobberden. Heerlijk! Tijdens deze trip hebben we in hostels en caravanparks overnacht. Ook een prima manier om rond te reizen.

Sydney
Als afsluiter van deze machtig mooie reis hadden we Sydney nog op ons programma staan. Vanuit Perth zijn we hierheen gevolgen. Wat een mooie stad met vele grootse bezienswaardigheden. We hebben oa. het Sydney Opera House bezocht en de historische wijk The Rocks. En natuurlijk de Sydney Harbour Bridge bewonderd. Met een ferry vaar je dan weer heel relaxed van Circulair Quay naar Darling Harbour. Dit is de uitgaanswijk van Sydney waar ook het mooie Sydney Aquarium zich bevindt. De tweede dag van ons verblijf in Sydney hebben we een trip geboekt naar de Blue Mountains. Per 4WD en de gids was tevens fotograaf dus hij kon goed aangegeven hoe we de mooiste foto’s moesten maken. Prachtige natuur! De naam Blue Mountains komt van de vele Eucalyptus bomen die hier groeien. Door de warmte komt er olie vrij en ontstaat er een blauwe gloed. Tijdens de lunch huppelen de kangaroo’s om je heen.  Per 4WD is dit zeker aan te raden. Zo kom je toch op plaatsen die anders niet bezocht worden.

De laatste dag nog een dagje Sydney per Sydney Explorer, een hop on hop off bus. Voor inkopen is de Queen Victoria Building een aanrader. Mooi historisch gebouw met daarin een grote shopping mall. En we hebben in het restaurant van the Sydney Tower geluncht.Geweldig uitzicht vanuit het hoogste gebouw van Australië. Het restaurant draait rond, dus tijdens de maaltijd kijk je uit over heel Sydney. Prachtig!

Na deze interessante stad zijn we voor de laatste dagen van onze vakantie teruggevlogen naar Melbourne. Heerlijk bij familie nog even bijkomen van alle indrukken en nog een dagje op pad naar Wilson’s Promontory, een prachtig divers natuurpark op het zuidelijkste puntje van de staat Victoria. Voor ons een korte indruk met 1 dag bezoek. Maar ook voor meerdere dagen zeker de moeite waard, prachtige wandelingen door hele verschillende landschappen.

Aan al het goede komt helaas een eind en na 6 weken vakantie zijn we weer naar huis gevolgen. In het vliegtuig begon de heimwee al………..