Het grootste zandeiland ter wereld (122 km lang en 5 tot 25 km breed), met prachtig regenwoud, kilometerslang glinsterend zandstrand en helderblauwe meren. Hier kun je de dingo in het wild tegenkomen.

 

Fraser Island is vernoemd naar captain Fraser. Een captain die op 22 mei 1836 schipbreuk leed op een rif voor de kust. Een verhaal dat zeker interessant is om een keer op te zoeken, maar te lang om hier op in te gaan.

Het eiland bestaat natuurlijk al veel langer en is ontstaan door zand uit rivieren dat door wind en stromingen aan de zuidkant van het eiland voor uitbreiding zorgde. De aboriginals noemen het eiland K’Gari, het Paradijs. En een paradijsje is het zeker!

 

 

Er zijn vele mogelijkheden om Fraser Island te bezoeken. Met de (eenvoudige) ferry vanuit Riverhead, nabij Hervey Bay, maak je de oversteek. Dit kan als dagexcursie, maar ook een verblijf voor meerdere dagen is een mogelijkheid. Verblijf in het mooi King Fisher Resort of het familie-vriendelijke Eurong Beach Resort.
Alleen bij de hotels zijn de wegen even verhard, maar verder zijn alle wegen op het eiland van zand en kringelen tussen de begroeing door. Rondtoeren op Fraser Island doe je dus met een 4WD en zelfs voor die auto’s en bussen is het nog hard werken. Een georganiseerde tour is zeker aan te raden, de gidsen zijn super enthousiast en echt trots op hun werk en Fraser Island.

 

Op het lange brede zandstrand mag er met een snelheid van 80 km/u gereden worden. En als je geluk hebt staan er vliegtuigjes van Air Fraser op het strand en nodigen de piloten je uit om een rondvlucht te maken. Echt de moeite waard!!

Zwemmen doe je echter niet op dit strand vanwege de haaien. Een verkoelende duik neem je in het prachtige Lake McKenzie met z’n diepblauwe water.

 

Kortom, een bezoek aan Fraser Island is een must voor reizigers die de oostkust van Australië bezoeken. Laat je verrassen door al het moois wat dit eiland te bieden heeft.