We hadden het ook per vliegtuig kunnen doen, reizen van Adelaide naar Perth. Is een stuk sneller, maar als je de tijd hebt is het reizen per trein echt een ontzettend leuke afwisseling tijdens een rondreis door Australië. De Indian Pacific reist oa. over het langste rechte spoortraject ter wereld, 478 km lang! dwars door The Nullarbor Plains (betekenis: boomloze vlakte). 2 nachten in een 2-persoonscoupé en onderweg urenlang uitzicht op een oneindige droge vlakte. Even ontspannen na dagen met de auto rondgereisd te hebben. Onderweg stopt de trein een paar keer in heel klein dorpje, met een kerk, schooltje en een paar huizen. Geweldig om even uit te stappen en in de wijde omtrek verder niets te zien. Hoe afgelegen kan je wonen? En dan de aussies die ook meereizen, prachtige mensen, die met hun Australische “slang” de mooiste verhalen hebben, soms onverstaanbaar, maar je daarmee wel het heerlijke relaxte Australische gevoel geven.