Daar gaan we dan, met een 4WD jeep en een aanhanger vol kampeerspullen vanuit het zuiden van Australië richting Alice Springs. Wat gaan we allemaal beleven de komende dagen…..
Wat een superbeleving is het geworden: Ondergrond kamperen in Cooper Pedy, een bijzonder stadje midden in de woestijn. Bekend om de vele opaalmijnen. Gewoon ons tentje neergezet op de “stenen” ondergrond, geen muggen en heerlijk koel. Nabij Ayers Rock een grotere maar leuke camping, vanwaar je makkelijk Uluru en The Olga’s kan bezoeken, twee echte hoogtepunten. Vervolgens naar King’s Canyon, prachtige wandelingen gemaakt buiten en op de Canyon, s’morgens heel vroeg want dan heb je de meeste kans oog in oog te staan met een kangeroo.

En dan het ultieme kamperen in de outback, op naar Finke Gorge National Park. Eerst inkopen doen, want waar we heen gaan is geen winkel of bar/restaurant in de buurt. Via een prachtige 4WD track komen we aan op een bush camping, geen verlichting op de camping, maar wel een simpel toilet, een douche en de altijd aanwezige barbeques.
In een kastje bij de “ingang” leg je de campingfee voor het aantal nachten dat je wilt blijven. Wij zijn de enige kampeerders op dat moment, dus wanen ons echt in een paradijsje! De emoe’s lopen vrij rond en s’avonds in het donker vraag je je af of ze niet door je tent heen pikken……..brrr.
Maar wat een stilte om je heen en wat een prachtige natuur!!