Cruisen is een heerlijke ontspannen manier van vakantie vieren. En cruisen is voor iedereen. Er zijn vele verschillende rederijen en schepen, van klein en intiem tot groots met volop vertier aan boord, van middenklasse tot top luxe en van klassiek tot strak en modern. Maar ook kindvriendelijk of meer exclusief voor volwassenen.

Zelf heb ik een aantal (korte) cruises gemaakt en verschillende schepen bezocht voor een rondleiding. En altijd als ik aan boord kom, vind ik het weer bijzonder.  Heerlijk op zee genieten van de faciliteiten aan boord, en na een goede nachtrust weer aankomen in een andere haven en een nieuwe bestemming gaan ontdekken.

Hieronder een verslag van een korte bijzondere cruise op een gloednieuw schip:

Korte cruise met de Norwegian Getaway
Ik mag mee op de eerste cruise die dit schip gaat maken. Dat is toch best speciaal! De Norwegian Getaway is het nieuwste schip van de cruiserederij Norwegian Cruise Lines. Op 11 januari 2014 vaart dit schip vanuit Rotterdam af voor haar eerste cruise met passagiers.

We gaan aan boord
Bij aankomst in Rotterdam zie ik dit machtige schip al liggen naast de Erasmusbrug.  De incheck verloopt heel soepel en al snel zijn we aan boord op zoek naar onze hut. Ik verblijf in een binnenhut voor 2 personen. Dit zijn de kleinste hutten aan boord, maar zeker niet oncomfortabel. Alles ziet er zeer verzorgd uit en het ontbreekt aan niets. De badkamer is ruim genoeg en de bedden zijn heerlijk. Maar als ik zelf de keus zou hebben, zou ik toch voor een hut met balkon kiezen. Het is heerlijk om af en toe de frisse buitenlucht in de hut te voelen en even op je eigen balkonnetje te kunnen staan of zitten.

 

Na de hut geïnspecteerd te hebben zijn we een hapje gaan eten in het grote buffetrestaurant, The Garden Café. Een enorme keus aan koude en warme gerechten en alles ziet er even smakelijk uit. De inrichting is modern en verzorgd. Norwegian hanteert het concept “Freestyle cruising”, waarbij iedereen mag eten waar en wanneer hij maar wil. Het schip heeft totaal 13 specialiteitenrestaurants waar iedereen tegen een meerprijs heerlijk à al carte kan eten. Absoluut een aanrader om de drukte in het buffetrestaurant te ontwijken. Je kan ook kiezen voor een dinershow in het Illusionarium, 5 magiers geven hier een bijzondere show terwijl je geniet van een heerlijk driegangendiner.

Om 22.00u is de afvaart en met veel spektakel en vuurwerk vanaf de kade zijn we vertrokken. S’avonds gezellig in het atrium, een prachtige ruimte in het midden van het schip waarbij je vanaf twee etages een podium op kan kijken. Heel gezellig!

Wat heeft het schip allemaal te bieden
Het schip is voor veel cruiseliefhebbers geschikt. Er zijn verschillende hutten, voor iedere wens en prijsklasse. Het heeft een apart gedeelte, “The Haven”, exclusief en luxe met grote ruime hutten, een eigen restaurant en lounge/bar en eigen zonnedek. Het is hier rustig. Ook is er een apart gedeelte met studio’s voor mensen die alleen reizen. Hier gelden géén 1-persoonshut toeslagen voor. Er is een lounge die alleen toegankelijk is voor de “bewoners” van de studio’s. Maar ook grote familiehutten met meerdere kamers, zijn aanwezig op dit schip.

Detail:

de luxere buitenhutten hebben een badkamer met grote ramen, waarbij je over zee uitkijkt als je in bad zit. Heerlijk ontspannen!

 

 

 

Het grote zonnedek met zwembaden, kinderwaterspeelplaats en glijbanen is druk en levendig (tenminste als het mooi weer is). Voor kinderen is er aan boord voldoende te doen, speciaal voor hen is er de Splash Academy, waar kinderen t/m 12 jaar kunnen spelen en mee kunnen doen aan activiteiten. De oudere jeugd heeft ook zijn eigen plek aan boord, nl de Entourage Teen Lounge, waar ze met leeftijdgenoten kunnen kletsen,hangen en (computer)spelletjes kunnen doen. Beide faciliteiten voor kinderen zijn verboden voor ouders. Verder is er een prachtig wellnesscentre. Je kunt er terecht voor massages, schoonheids-behandelingen en diverse sauna’s. Bij dit welnesscentre is ook een uitgebreid fitnesscentre. Op het bovenste dek van het schip is een sportcomplex met oa. klimwand, basketbalveld, klim- en touwparcours en midgetgolf. Vooral het klim- en touwparcours is erg leuk, via een tokkelbaan van de ene kant van het schip naar de andere kant, toch een aparte ervaring….

Muziek en dans
Na het diner in de sfeervolle Tropicana Room, waar je tijdens het eten geniet van live muziek en de voetjes even van de vloer kunnen, hebben we in het theater genoten van een wervelde dansshow “burn the floor”. Wow! Wat een passie en uithoudingsvermogen hebben die dansers. Absoluut doen als je ooit met dit schip gaat cruisen.